Lijfrente berekenen

De lijfrente berekenen, kan je vanzelfsprekend op verschillende manieren doen, en ligt ook een beetje aan de reden om een lijfrenteverzekering af te sluiten, en vooral, wat je met de lijfrente wilt gaan doen.

Lijfrente berekenenWat ook belangrijk is, wil je een maandelijkse premie betalen, of een koopsompolis afsluiten. Dat wil zeggen, een bedrag ineens inleggen.

Het inleggen van een éénmalige betaling in een lijfrenteverzekering, kan interessant zijn, omdat je de inleg af mag trekken van de inkomstenbelasting. Hier zijn overigens wel een aantal voorwaarden en regels aan gesteld!

Leg je ineens een bedrag in, een koopsompolis dus, dan is waarschijnlijk de lijfrente berekenen minder belangrijk.

De lijfrente berekenen

De hoogte van de lijfrenteuitekering is immers een direct gevolg van het bedrag dat je hebt ingelegd.

Wil je op de pensioenleeftijd een bepaalde aanvulling op je bestaande pensioen, of wil je eerder stoppen met werken, dan is de hoogte van de lijfrente uitkering veel meer van belang.

Daarbij moet je als het ware terug rekenen.

Je bepaald welk bedrag je per maand wilt hebben op de pensioenleeftijd, dat wil zeggen welke aanvulling op je pensioen heb je precies nodig, of als je eerder wilt stoppen met werken, het tijdstip dat je stopt met werken.

aan dehand van dat bedrag kan je bepalen hoeveel de maandelijkse of jaarlijkse premie moet zijn, om de benodigde lijfrente uitkering te kunnen verkrijgen.

Dat kan natuurlijk ook een combinatie zijn van een periodieke premie, en een éénmalige inleg.

Zelf de lijfrente bereken kan, hoewel sommige verzekeringsmaatschappijen hiervoor online allerlei hulpmiddelen hebben, toch vrij lastig zijn.

De lijfrente berekenen is ook enorm belangrijk, en een foutje in de berekening kan je op de pensioenleeftijd, of vanaf de datum dat je wilt stoppen met werken, nogal wat geld schelen.

Het is dan ook zaak om de lijfrente goed te bereken.

Schroom daarom ook niet om dit een verzekeringsmaatschappij of tussenpersoon te laten doen, zodat je zeker weet dat de lijfrente uitkering voldoende is om de gewenste levensstandaard te behalen.